BİTLİS / ADİLCEVAZ - Şehit Muhammed BOZARSLAN Ortaokulu

100. Yıl Etkinlikleri/ Meslek Tanıtım Günleri

100. yıl etkinlikleri kapsamında ve rehberlik çerçeve planı doğrultusunda aralık ayında yapılması planlanan bir meslek elemanını okula davet etme etkinliği kapsamında okulumuza okulumuzun eski mezunlarından olan ve halihazırda hakimlik mesleğini icra eden mezunumuz davet edilmiştir.

Rehberlik çerçeve planı doğrultusunda aralık ayında yapılması planlanan meslek elemanını okula davet etme etkinliği kapsamında okulumuzun eski mezunlarından ve şu an hakimlik mesleğini icra eden Muhammed Eray Uluğ okulumuza davet edilmiştir. 8. sınıf öğrencilerimize Hakimlik mesleği hakkında genel bilgiler vermiştir. Meslek seçiminde dikkat edilmesi gereken konulara değinmiştir.

-Mesleğin tanımı, gerektirdiği özellikler

-Kazancı

-Mesleğe giriş süreci

-Mesleğin artı ve eksileri

-Çalışma koşulları

-Çalışanlarda aranan özellikler

-İş bulma olanağı başlıklarına değinmiştir.

Süreç sonunda öğrenciler meslek hakkında merak ettikleri soruları sormuşlar ve bilgilerini arttırmışlardır. Öğrencilerin moral ve motivasyonlarını arttıran bu çalışmada bizlere desteklerinden dolayı Muhammed Eray ULUĞ'A teşekkür ederiz.

27-11-2023

Yayın: 27.11.2023 - Güncelleme: 27.11.2023 14:35 - Görüntülenme: 116